Menu   Home   Nieuws   TestmenuItem

Home

Welkom op de website van The Chilema Foundation. 

The Chilema Foundation is opgericht in 2009 door Charlotte en Ingrid van Kessel naar aanleiding van een bezoek aan het Chilema district in Malawi. Het Chilema district is een gebied in het zuiden van Malawi, gelegen tussen Zomba en Liwonde aan de voet van het Zomba plateau. Malawi is één van 's werelds armste landen met als gevolg dat een groot deel van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Daarnaast is de gezondheidszorg verre van optimaal en is er een ernstig tekort aan artsen, verpleegkundigen, geneesmiddelen en andere medische hulpmiddelen.

In het Chilema district is het St Luke's Hospital gelegen, een ziekenhuis waar naast de normale dienstverlening ook een uitgebreid HIV en TBC project wordt uitgevoerd. Er is een uitgebreide verloskunde kliniek. Verder is er een vrijwilligersorganisatie, the Malosa Community Based Organization (MACOBO). Deze organisatie werkt samen met het St Luke's Hospital en bestaat geheel uit Malawiaanse vrijwilligers. Zij richten zich op thuiszorg, HIV en TBC preventie en ondersteuning van mensen met HIV/AIDS. 

Het doel van de Chilema Foundation is:

1. ondersteunen van het St Luke's Hospital
2. ondersteunen van MACOBO en het scheppen van voorwaarden voor het opzetten van projecten waarmee geld kan worden verdiend zodat MACOBO zichzelf kan bedruipen.

Wij geloven dat hulp aan Afrikaanse landen geen tijdelijke oplossing moet zijn  maar gericht moet worden op de lange termijn. Onze stichting gelooft dat de basis voor verbetering in Afrika zelf ligt en de hulp die gegeven wordt moet dienen om dit proces te faciliteren.