Tot nu toe gerealiseerd

Hieronder volgt een beknopte beschrijving van de projecten die tot nu zijn gerealiseerd.

2006:
In 2006 heeft Charlotte van Kessel tijdens haar bezoek aan het St Luke's hospital en MACOBO een geldinzamelingsactie gehouden die een totaal bedrag van E2000,- heeft opgeleverd. 

Met dit geld zijn de volgende zaken gefinancierd:
- 5-daagse cursus voor de home-based care vrijwilligers waarin speciale aandacht werd gegeven aan het verzorgen van zieke mensen en HIV-positieve mensen, het herkennen van de symptomen van TBC en HIV en het belang van hygiene.
- aanschaf van 5 fietsen om het bezoeken van zieke mensen door de vrijwilligers te vergemakkelijken
- dakbedekking voor 20 huizen
- dekens, zeep en voedsel

2007 en 2008: 
Verzending van 2 containers met materialen en medische artikelen voor MACOBO en St Luke's Hospital.
MACOBO: tweedehands kleding, potten en pannen en kookgerei voor de child daycare centres, dekens en jassen
St Luke's Hospital: warmtelampen voor baby's, babyweegschalen, operatiekleding, nieuw operatiegerei zoals scharen, messen, pincetten en bloeddrukmeters.

2008: 
In 2008 heeft een inzamelingsactie op basisschool de Tweemaster in Capelle aan den IJssel, kaartverkoop en het vinden van diverse sponsoren een bedrag van E4350, opgeleverd. Daarnaast zijn er diverse zaken gedoneerd zoals:
- schoolmateriaal voor de Likvenu primary school, ook gelegen in Chilema district
- medicatie (pijnstillers en antibiotica) voor MACOBO: zij delen dit uit aan de allerarmsten
- speelgoed: voor child daycare centres
- kleding voor MACOBO
Deze spullen zijn naar Malawi gebracht en het geld is ter plaatse besteed aan een infectie preventie project in het St Luke's Hospital. Het ziekenhuis had in 2008 van de overheid.een onvoldoende voor de hygiene gekregen  Met het geld werden de volgende artikelen aangeschaft:

nieuwe schoonmaakmaterialen, schoeisel en handschoenen voor de schoonmakers en overige medewerkers

nieuwe matrashoezen voor de kraamafdeling, nieuwe sanitaire voorzieningen op de kraamafdeling en naaldcontainers. De gedachte is dat het ziekenhuis hier minimaal 3 jaar mee vooruit kan. Het stemt ons ook positief te kunnen vermelden dat het ziekenhuis in 2009 is beoordeeld met een cijfer 8 door de overheid, wat onze werkzaamheden ondersteund.
 

Verder zijn er wederom 5 fietsen aangeschaft om het werk van de vrijwilligers van MACOBO te vergemakkelijken

2009:
Inzameling in Nederland heeft opnieuw een grote hoeveelheid kleding, kookgerei, potten en pannen en schoeisel voor MACOBO opgebracht.
Daarnaast werden medische artikelen zoals gazen, verband, hechtmateriaal en stoma- en wondverzorgingsmateriaal ingezameld. Apotheek t Hofke uit Eindhoven heeft voor een tweede maal een grote hoeveelheid medicijnen gedoneerd waaronder antibiotica, pijnstillers, ijzertabletten etc
Begin december zijn deze spullen per container verscheept. Inmiddels is de container gearriveerd in 2010.
Begin november is er weer een kaartverkoop van start gegaan. De kaarten zijn ditmaal ook te zien op de website. Tot nu toe kunnen we spreken van een geslaagde verkoop!! Dit neemt niet weg dat we voorlopig gewoon doorgaan met de kaartverkoop en ook het sponsoren van de t-shirts voor MACOBO. Inmiddels zijn we bezig met het bedenken van nieuwe projecten voor 2010.


22 december 2009: de akte is getekend bij de notaris. De Chilema Foundation staat vanaf die dag officieel geregistreerd als stichting en wordt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Logo