Concrete data

* 31 oktober 2009: "Second hand sale" door Willemijn Sneep en Saskia op de Herengracht in Amsterdam.
Deze sale bleek een groot succes en de opkomst was goed. In totaal is er E300,- opgehaald voor de Chilema foundation. Vanwege het succes werd direct het plan opgevat om dit evenement over een half jaar te herhalen.

* december 2009: In totaal zijn 44 dozen medische hulpmiddelen ter ondersteuning van het St Luke's Hospital, medicijnen, kleding en schoenen voor MACOBO afgeleverd bij de container van de Harry van den Brekel stichting. De container gaat op transport zodra hij vol zit, wat naar verwachting nog enkele weken zal duren. Het transport duurt dan gemiddeld 6-8 weken.

* 22 december 2009: akte voor het officieel tot stand komen van de stichting is getekend.

* 3-10 april 2010: bezoek aan MACOBO en het St Luke's Hospital door Charlotte van Kessel

In 2011 werd tweemaal een grote hoeveelheid met name medische hulpmiddelen via de Harry van de Brekelstichting verscheept voor zowel het St. Luke's Hospital en MACOBO. Deze transporten zijn goed aangekomen.

In juni 2011 werd een benefiet golftoernooi georganiseerd met een opbrengst van rond de 4000 Euro. Voor 750 Euro kon een flinke voorraad medicijnen worden ingekocht bij de firma....... De lijst werd samengesteld door MACOBO en het St. Luke's. De medicijnen werden per luchtvracht verstuurd.

De wasserij van het ziekenhuis werd met een deel van dit geld gerenoveerd en er konden ook laboratoriumbenodigdheden worden aangeschaft.

Middels een donatie van de familie Sneep werd een kudde geiten aangeschaft: 9 vrouwtjes en een man. Inmiddels zijn de eerste geitjes geboren. Er werd een onderkomen gebouwd en er werd gezorgd voor voldoende voedsel en vaccinaties.

Eind 2011 werd opnieuw gedacht aan het aanschaffen van een tweede kudde geiten.

Logo